Go to Top

Ventilatie

Waarom Ventileren?

Dagelijks wordt de lucht binnenshuis vervuild door bewoners die transpireren, douchen, koken en ja, zelfs ademen. Maar ook al ben je er niet, dan nog zorgt lijm, verf en het interieur voor schadelijke stoffen. De tijd dat je even het raam kon openzetten om de ruimte te ventileren, die ligt voorgoed achter ons.

De noodzaak aan een goede ventilatie komt niet zomaar uit de lucht gegrepen. Gezonde lucht is levensnoodzakelijk en de overheid legt dan ook strenge ventilatienormen op aan woningen en kantoren.

De enige manier om een gezond binnenklimaat te verkrijgen, is door een continue en gecontroleerde ventilatie. Voor de ventilatiesystemen werkt Elektrotechniek De Pauw alleen maar met kwaliteitsmaterialen.

Ventilatiesysteem B
Dit type heeft een mechanische toevoerventilatie. Buitenlucht wordt via een ventilator de woning in geblazen en verlaat de ruimtes via regelbare roosters en verticale kanalen.

Ventilatiesysteem C
Systeem C voorziet in een mechanische afvoerventilatie. De toevoer gebeurt door regelbare roosters in ramen, muren of rolluikbakken. Een ventilator zuigt in de natte ruimtes zoals badkamer, keuken en washok de vochtige lucht op en brengt deze naar buiten. Via deurroosters of luchtgleuven onderaan de deur wordt deze luchtstroom doorheen de verschillende ruimtes geleid. Sommigen noemen systeem C ook wel het ‘dampkap-principe’.

Ventilatiesysteem C+ van RENSON
Een natuurlijke luchttoevoer in droge ruimtes en vraaggestuurde mechanische afvoer in natte ruimtes met een gestuurde regeling op basis van aanwezigheid van CO2 of relatieve vochtigheidsgraad. Het systeem is onderhoudsvriendelijk en energiebesparend ten opzichte van het B- of C-systeem.

Ventilatiesysteem D van Thermelec
Bij systeem D gebeurt alles mechanisch: zowel de toevoer van verse lucht als de afvoer van vervuilde lucht en het wordt gezien als het meest performante systeem. De meeste ventilatiesystemen D hebben ook een warmtewisselaar waarin de afgevoerde lucht gebruikt wordt om de toegevoerde lucht voor te verwarmen. Deze warmtewisselaars hebben een rendement tot 95% en leveren een grote energiebesparing op.

Het grote voordeel is dat het systeem volledig regelbaar is: je kan een goed evenwicht bereiken tussen aan- en toevoer. Daarom wordt het systeem D ook wel ‘balansventilatie’ genoemd. Deze balansventilatiesystemen kunnen gemakkelijk ingesteld en aangepast worden. Een jaarlijkse controle van het systeem is aangeraden. Een onevenwichtige balans leidt immers tot gevoelige vermindering van de prestaties, en kan een negatieve invloed hebben op de woon- en werkomgeving.

Ventilatie, voor een gezonde levenssfeer

Wij, van Elektrotechniek De Pauw, zorgen voor een passende ventilatie aangepast aan uw noden en budget. Op die manier kunt u in alle comfort genieten van uw leefomgeving.

Elektrotechniek De Pauw, is gespecialiseerd in ventilatie voor particulieren, kantoren, winkels, horecazaken en schoolgebouwen.

Meer info hierover -> mijnventilatie.info

Vragen over uw ventilatie:

Neem vrijblijvend contact op voor een afspraak met Elektrotechniek De Pauw, via 09 344 24 08 of stuur een mail naar info@elektrotechniekdepauw.be